Dialogue

Vocabulary

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

שלום, אני יערה.
בישראל משתמשים בלוח השנה העברי לצד לוח השנה הגרגוריאני, שבו משתמשות רוב מדינות העולם. השנה העברית מתחילה בא' בתשרי, ובתאריך זה חוגגים את ראש השנה - החג המציין את תחילתה של שנה חדשה. ב-2015 חגגנו אותו ב-13 בספטמבר, וב-2016 נחגוג אותו ב-2 באוקטובר.
בשיעור הזה נלמד על החג העברי שבו כולנו מתחילים מחדש.
אתם יודעים למה אוכלים תפוח בדבש בראש השנה?
את התשובה נגלה לכם בסוף הסרטון.
ראש השנה העברי נחשב ליום דין שבו אנחנו נשפטים על מה שעשינו בשנה שנגמרה, ובו נקבע מה יקרה בשנה שתבוא. המנהג המזוהה ביותר עם החג הוא תקיעה בשופר. בין תפילות החג תוקעים בעוצמה בשופר עשוי מקרן איל, וקול השופר, שנשמע כמו בכי, פותח את הלב ומזכיר לנו כמה חשוב היום הזה.
בערב ראש השנה נפגשת כל משפחה לארוחת חג. בארוחה אוכלים מאכלים מיוחדים לראש השנה, כמו גרגרי רימון, דגים מבושלים, תמרים וקינוחים שיש בהם דבש. בני המשפחה מאחלים זה לזה שהשנה החדשה תהיה טובה ושמחה יותר מזו שנגמרה.
מכיוון שראש השנה מסמל התחלה חדשה, אחד ממנהגי החג הוא התשליך: ביום הראשון של החג, אחרי הצהריים, הולכים לשפת הים או לנהר, מתפללים תפילה מיוחדת ומנערים את הבגדים והכיסים כדי לנער מעלינו את החטאים והמעשים הרעים שעשינו בשנה שעברה, וכדי לבטא את הרצון שלנו להיות טובים יותר בשנה הבאה.
יש אנשים שנמנעים משינה ביום ראש השנה כחלק ממנהג ישן, שמתבסס על משפט מהמסורת היהודית: מי שישן בראש השנה, מזלו ישן.
ועכשיו אגלה לכם את התשובה לחידה מתחילת הסרטון.
אתם יודעים למה נוהגים לאכול תפוח בדבש בראש השנה?
בראש השנה אנחנו טובלים פרוסת תפוח בדבש ומברכים: שתתחדש עלינו שנה טובה ומתוקה. כך אנחנו מבקשים שהשנה שתבוא תהיה טובה כמו הטעם המתוק של התפוח והדבש.
איך היה השיעור? למדתם משהו מעניין?
איך חוגגים את תחילת השנה החדשה במדינה שלכם?
כתבו לנו תגובה באתר HebrewPod101.com. נתראה בשיעור הבא!

Comments

Hide